Funcția de multiplicare a binelui

Mircea Nedea Nina Nedea

Părinții mei au apărut astăzi pe prima pagină a ziarului Libertatea.

Pe scurt, povestea e așa: de 13 ani mama și tata meditează gratuit copii din familii sărace care visează să devină medici.

În 2011, ai mei și-au dat seama că pentru un copil dintr-o familie fără posibilități materiale drumul către Facultatea de Medicină e pur și simplu blocat. 

Sistemul de învățământ și cerințele de la admitere sunt în așa fel croite încât, ca elev, ești obligat să faci meditații la Anatomie pentru a avea o șansă reală să iei admiterea la Medicină, una dintre facultățile cu cea mai mare concurență din țară.

Așa că mama și tata caută de 13 ani copii săraci din satele și orașele din Moldova pe care se oferă să îi mediteze, fără bani, timp de doi ani,  din clasa a X-a până în a XII-a. Până acum, peste 100 de copii fără posibilități au intrat la Medicină datorită părinților mei.

Mama și tata au obținut cu cei pe care i-au pregătit în cadrul proiectului lor o rată de succes fantastică: peste 90% admiși.

Părinții mei sunt o inspirație pentru tot ceea ce și eu încerc să fac pe lumea asta. Căci ei îmi arată că, în ciuda tuturor nenorocirilor pe care eu le descopăr ca jurnalist, binele are o capacitate mai mare decât răul de a se multiplica în societate.

Căci în acest caz nu e vorba doar despre 100 de tineri care ajung medici datorită a doi profesori. E vorba și despre miile, zecile de mii de vieți pe care acești 100 de medici le vor salva mult timp și după ce ai mei nu vor mai fi pe lumea asta.

Și le vor salva pentru că nu vor fi niște medici oarecare. Vor fi niște medici empatici și buni cărora doi profi de bio le-au predat de timpuriu o lecție mai importantă decât “rolul esofagului” sau “funcțiile pancreasului”: lecția de a dărui din toată inima.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prev
Cum ajunge un hoț să fie ok pentru „regulile comunității Facebook”
Cont Furat Alex Nedea

Cum ajunge un hoț să fie ok pentru „regulile comunității Facebook”

„Cred că cineva ți-a furat identitatea”, aud o voce din stânga mea

Next
Despre investigația „Pe urmele mafiei gunoaielor”
Alex Nedea Mafia Gunoaielor Recorder

Despre investigația „Pe urmele mafiei gunoaielor”

Săptămâna asta am publicat „Pe urmele mafiei gunoaielor”, una din investigațiile

You May Also Like