Despre

Alex Nedea

Bună ziua, sunt Alex Nedea de la Recorder. 

Când acum patru ani mă prezentam cu aceste cuvinte pentru prima dată,  în fața unui preot din Tulcea, înaintea unui interviu pe care îl luam pentru prima mea investigație pentru Recorder, nu aveam de unde ști că această banală formulă de prezentare va fi subiect de MEME-uri pe Facebook, că cititorii ne vor cere insistent tricouri inscripționate cu ea pentru a se plimba îmbrăcați cu ele prin instituții publice și nici nu credeam că unor politicieni li se va pune un nod în gât imediat ce o aud la telefon sau când sunt vizitați la locul de muncă.

În ultimii patru ani investigațiile făcute împreună cu minunata echipă de la Recorder au scos la suprafață povești pe care mulți le-ar fi vrut ascunse pentru totdeauna, au adunat pe internet zeci de milioane de vizualizări,  s-au soldat cu demisii și cu dosare penale, cu legi schimbate și cu o Românie un pic mai bună. După aproape două decenii în presă, sunt convins definitiv că jurnalismul chiar are puterea de a schimba lumea în bine.

Până să fiu din 2019 Alex Nedea de la Recorder am fost timp de 15 ani, pe rând, Alex Nedea de la Adevărul, de la Jurnalul Național, de la Realitatea TV și de la emisiunea „În premieră” (Antena 3).

Vă aflați pe noul meu blog. Aici mi-am propus să scriu mai puțin despre România urâtă care se desprinde din investigațiile mele, ci mai mult despre România bună, a oamenilor care schimbă lucruri și care ne dau speranța că țara asta va fi bine. Textele de pe acest blog nu reprezintă neapărat poziția redacției în care lucrez. 

Ultimele articole de pe blog:

Dacă vă place ce ați citit aici, nu uitați să vă abonați. Asta mă va încuraja să mai scriu.