Pe aici nu se trece fără șpagă

România a ratat din nou aderarea la spațiul Schengen, în suspinele unei întregi clase politice, care s-a declarat revoltată și dezamăgită.
Alexnedea Pe Aici Nu Se Trece Fara Spaga Recorder

Investigație Recorder în vămile din România

2 Martie 2023

În urmă cu trei luni, România a ratat din nou aderarea la spațiul Schengen, în suspinele unei întregi clase politice, care s-a declarat revoltată și dezamăgită. Dar își doresc cu adevărat politicienii eliminarea controalelor de la frontieră? Sau există interese financiare mai presus de așa-zisele proiecte de țară?

Am consultat surse din interiorul sistemului vamal, am parcurs documente, am obținut imagini video cu momente în care funcționarii români sunt mituiți și am urmărit zile întregi, dintr-o mașină, activitatea din vămile țării. În final, am obținut imaginea unui lanț al șpăgii care pornește de la firmele de transport, trece prin instituțiile statului și se termină în vârful clasei politice.

O investigație de Alex Nedea pentru Recorder. Imagine: David Muntean, Alex Varninschi / Editor: Ionuț Duinea.

Total
0
Shares
Comentarii 1
  1. Cu ani in urma, inainte ca Romania sa intre in UE, am mers cu autocarul spre Romania si inainte sa ajungem in vama, soferul autocarului a inceput sa adune cate 10 euro de la lume pentru vama. Eu am refuzat sa dau, si lumea din autocar incerca sa ma convinga sa dau pentru ca asa se da. Soferul ma amenintase ca daca nu dau, ma da jos la unguri si imi aduc aminte ca i-am raspuns ca poate sa ma dea jos la unguri, ca si ungurii au politie si ma duc la politia din Ungaria. La vama, imi aduc aminte si acum, ca venise o politista inalta sa ma controleze la documente, si a plecat asa cum a venit, deoarece nu mi-a gasit nimic, nu facusem nimic ilegal. Doar am indraznit sa refuz sa dau bani soferului, atata tot.
    Acum am alta nationalitate si in 2020 am facut cererea de renuntare la cetatenia romana. In 2021 mi s-a aprobat cererea de renuntare la cetatenia romana, si am dat pasaportul la Consulatul Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anterior
Am aflat care e rata șpăgii din spitale. Mai e valabilă harta binelui?
Alex Nedea Documente Spaga

Am aflat care e rata șpăgii din spitale. Mai e valabilă harta binelui?

Am găsit documentele care arată câtă șpagă se mai cere în spitalele de stat

Următorul
Se mai schimbă ceva în România? Cazul „pescuitului” la balastieră
Alex Nedea Jurnalist

Se mai schimbă ceva în România? Cazul „pescuitului” la balastieră

Semnificațiile unei investigații de presă și ale descinderilor DIICOT

You May Also Like